O pražírně

Když se rodina před 10 lety vrátila zpátky do Německa, přemýšleli, co mohou dělat společně. Zvážili situaci a vzali v úvahu skutečnosti, že se do rodiny přiženil pražič a přivdala dcera kávového farmáře. Bylo jasno. A že jde o rodinnou společnou záležitost je cítit v každém jejich dílčím kroku.

V celé firmě vládne velmi přátelská atmosféra. Mají něco okolo 17 zaměstnanců, kdy ani dva nejsou stejné národnosti, či ze stejné země. Vlastní menší domek na kraji centra Mnichova, kde ve sklepení jsou v Humidoru uskladněny zelená zrna, v přízemí je kavárna s prodejnou a pražírnou, kde přes prosklenou zeď můžete u šálku kávy pozorovat jak tyto voňavé a chutné zázraky vznikají. V prvním patře pak balírna kávy, expedice, kanceláře.

Ruční pražení

Jsme přesvědčeni, že žádný stroj nemůže nahradit zručnost pražiče ovládajícího své řemeslo. Proto naše káva Supremo není vyráběna průmyslově. Věnujeme se tradičnímu manuálnímu pražení. Pražíme každý den a všichni dohromady společně pracujeme na tom, abychom vytvořili kávu, jejíž chutí vás budeme inspirovat k tomu, abyste si kávu zamilovali stejně jako my.

Pražíme v několika malých, tradičních litinových pražičkách. Pražíme jednotlivě, každou šarži odděleně. Díky pomalému pražení má káva silnou chuť a přitom je dobře stravitelná, jemná  a nezatěžuje žaludek.

Máme motto: "Dobré věci potřebují čas." Když zrna pražíte při vysoké teplotě a rychle, zvenku jsou sice hnědé, ale zevnitř je jejich chuť neodhalena. My však chceme odkrýt celý potenciál chuti kávového zrna. Vytáhnout celou jeho chuť. Proto jim dáváme čas.

Po upražení zrna nesvlažujeme vodou. Chladíme je vzduchem. Tím dáváme příležitost ještě více zesílit pražení a vyniknout chuti jednotlivého zrna. Zručnost řemesla a čas je naše tajemství.

Původ zrn

Zdravé kávové rostliny, dobrá půda a těžce pracující zemědělci. Slunce, stín, vítr a déšť. To vše je potřeba k získání vynikjících kávových zrn. Každý detail musí být v souladu s dalšími detaily. Proto vše každý rok sledujeme. Chceme vědět, odkud pochází naše káva, kdo ji pěstuje, jak se o ni stará a oplodňuje - a jak se sklízí. Ať už se jedná o kávu, čas sklizně nebo různé ochutnávky - jeden z nás je vždy přítomen na místě dění. Kvalita začíná u původu a to je místo, kde chceme být.

Výběr

Vyhledávání, měření a testování, mikroklima, odrůda Arabica, kvalita, vzhled, pocit, aroma a zbytková vlhkost. Pokud si myslíme, že jsme našli správnou kávu, uspořádáme "Cupping",  káva je čerstvě upražená, namletá a připravena - přesně pod "chuťovou lupou". Nejprve hodnotíme její vůni, pak ochutnáváme a několikrát porovnáváme její vůni a chuť. Každý si děláme vlastní poznámky a pak se radíme. Není to snadná práce, ale je to zábava. Je to neustálý proces učení, nikdy neskončí, a pokaždé jste šťastní, když najdete novou chuťově zvláštní kávu.

Humidor. Uskladnění kávy.

Naše kávy jsou uloženy v unikátním humidor, prostoru pro skladování zelených nepražených kývových zrn. Protože když už se vydáváme takovou zdlouhavou a namáhavou cestou k získání kvalitních a dobrých kávových zrn, měli bychom být i schopni udržet a zachovat čerstvost zrn a jejich chuťový potenciál až do příští sklizně. V našem humidoru je zelená nepražená káva v ideálním prostředí, tmavé, chladné, s optimální a konstantní teplotou a vlhkostí, pečlivě hlídaný stav čerstvého vzduchu, dokud není objednána a upražena. Všechno je plně zaměřeno na udržení pohody kávových zrn. Když se naše zelené kávové zrna dostanou do pražicího bubnu, dá se říci, že jsou nadmíru spokojené a připravené dokončit svůj důvod a vydat ze sebe to nejlepší. Pražením nepotřebujeme nic skrývat, pouze odhalovat.

Kávová laboratoř

Káva je naší filozofií, žádný kompromis, pokud jde o kvalitu. V naší vlastní kávové laboratoři nejen vytváříme nové směsi a analyzujeme nejlepší způsob pražení pro nové odrůdy, ale také jdeme do základu. Zkoumáme a analyzujeme každou kávu. Každou upraženou kávu testujeme a zkoušíme, chceme se vyhnout odchylkám, chceme stabilní kvalitu a chuť, do té míry jak to s přírodním produktem jde. Protože ve finále všeho, chceme, abyste si každý šálek kávy plně vychutnali a užili.