Dripper V60

ikona_drip_1Recept

8g kávy / 140ml vody / hrubost mletí dripper / teplota vody 93°C

Alternativní přípravy kávy se těší čím dál větší oblibě. Do rodiny nástrojů pro přípravu filtrované kávy jistě právem patří nejrůznější drippery, nebo-li překapávače. Velmi elegantní způsob přípravy. Jemný a šetrný. Výsledkem je velmi jemná, vyvážená a čistá chuť kávy. Kávu si vychutnáte přesně tak, jaká je. 

Překapávač je dostupný ve velikosti 1 a 2. V60-01 max. 300ml, V60-02 max. 500ml. Můžete si jej pořídit buďto keramický nebo plastový, a to i se skleněnou konvičkou. Označení V60 symbolizuje 60° úhel nádoby.

příprava kávy

Dripper položte na vhodnou nádobu konvičku nebo hrníček. Usaďte papírový filtr a prolejte horkou vodou. Nasypte kávu a pomalu podél okrajů zalévejte vodou.

Můj doporučený poměr je 17,375g vody na 1g kávy. Max. doporučuji 30g kávy na 500g vody. Káva pak protéká příliš dlouho a hořkne.


doporučená káva

Úplně cokoli, nejvhodnější jsou světle pražené kávy. Díky světlému pražení si právě užijete ryzí chuť dané odrudy kávy. Čím je zrno světlejší tím jemnější mletí můžete použít.


Další způsoby přípravy kávy

ikona_dzezvaikona_kavovarikona_mokaikona_aeropressikona_dripikona_vacuumpotikona_softbrewikona_karlsbaderikona_frenchpres