Frenchpress

ikona_frenchpres_1Recept

12g kávy / 250ml vody / hrubost mletí frenchpress / teplota vody 97°C

Klasika. Není snad známějšího a rozšířenějšího způsobu jak si připravit kávu. Skvělý způsob jak se odnaučit pít českého turka. Jediný problém na turkovi totiž je, že se nechává logr v kávě příliš dlouho. Uvolňují se zněj zbytečně třísloviny, které škodí vašemu žaludku. Jinak na samotném principu takto jednoduše připravené kávy nic není.

příprava kávy

Do nádoby vsypete namletou kávu. Množství kávy je dáno velikostí french pressu, dává se do výše mezery mezi pístem a dnem nádoby. Zalejte vodou. Zamíchejte a nechte 5 - 7 min luhovat. Poté stlačte a rozlejte do hrníčků.

Další kouzlo french pressu spočívá v tom, že velmi rychle připravíte klidně až 1l kávy, což je skvělé, když máte velkou návštěvu. A v neposlední řadě je velkou výhodou snadná údržba i příznivá cena.


doporučená káva

Co máte rádi. Většinou se volí tmavěji pražené kávy pro stabilnější hutnější chuť kávy s nízkou aciditou.


Další způsoby přípravy kávy

ikona_dzezvaikona_kavovarikona_mokaikona_aeropressikona_dripikona_vacuumpotikona_softbrewikona_karlsbaderikona_frenchpres