Espresso

ikona_kavovar_1Domácí kávovary jsou oblíbené pro svou téměř bezpracnost a snadnou údržbu. Většinou platí, že je dobré držet se návodu používání a nastavení hrubosti mletí dle doporučení výrobce.

NA CO PAMATOVAT

Espresso má mít hutnou emulzovitou konzistenci a plnou chuť. Doporučené ideální množství kávy je 8g na jeden šálek. Když teče rychle, jakoby to espresso na vás plyvalo, máte nastaveno příliš hrubé mletí, pokud naopak teče pomalu, nechce se mu, mletí je jemné.

Když upravujete hrubost mletí, je dobré dělat to za chodu mletí. Na chuť espressa má také vliv druh kávy. Čím tmavší barva zrna, tím intenzivnější chuť. Pokud to chcete jinak, zjemněte hrubost mletí, nebo raději volte světleji pražené kávy.


doporučená káva

Záleží na vašich chutích. Pamatujte na to, že espresso je nejsilnější výtažek z kávy. Jádro chuti je v jeho tělu. Tudíž, ovocné chutě kávy jsou skutečné ovocně kyselé a hořká je doopravdy hořká.


Další způsoby přípravy kávy

ikona_dzezvaikona_kavovarikona_mokaikona_aeropressikona_dripikona_vacuumpotikona_softbrewikona_karlsbaderikona_frenchpres