Recept
12 - 16g kávy / 2 - 3 espresso šálky při velikosti konvičky 3 / hrubost mletí moka konvička / teplota vody 100°C
Italský nejznámějších způsob přípravy kávy. Takový přechůdce espressa. Můžete si vybrat z několika variant, od velikostí 1 až 12 šálků, přes materiál, hliník, keramiku, indukci, nerez, až po zabudovaný napěňovač mléka.
příprava kávy
Nalejte do spodní nádoby po ventilek čistou vodu. Můžete nalít i horkou. Ušetříte tím čas přípravy. Nasaďte sítko, které zasypte namletou kávou až po okraj. Lehce uhlaďte prstem tak, abyste okraj vyčistili od případných zrníček. Neudusávejte! Zabráníte tak volnému průchodu. Káva se vám bude připravovat dlouho a bude pak zbytečně hořká až spálená. (Udělejte pouze v případě, že chcete skutečně pořádně nakopnout.) Zašroubujte horní část a nechte vařit na sporáku. Hlídejte. Až uvidíte, uslyšíte, že plynulý čurek kávy se mění v prskání, je hotovo.
doporučená káva
Raději volit kávy vyrovnanějších chutí, čokoládových, oříškových tónů spíše než těch ovocných, s kterými je výsledná chuť příliš kyselá.
Další způsoby přípravy kávy