Vacuum pot

ikona_vacuumpot_1Recept

18g kávy / 360ml / hrubost mletí vacuum pot / teplota vody 100°C

příprava kávy

Do spodní nádoby nalejeme vroucí vodu. Do horní nádoby umístíme sítko s papírovým filtrem. Pružinku natáhneme a zahákneme o hrdlo. (Důležité! Bez toho se nám káva nepřipraví.) Nasadíme na spodní nádobu, přirozeně, ne silou. Zapálím kahan. A čekáme než se nám nad hořícím kahanem voda propaří do nádoby horní. Poté vsypeme pomletou kávu. Promícháme 3x v intervalu 30s. Necháme chvíli povařit, než se káva uklidní a nahoře utvoří krustu. Zakryjeme víčkem. Uhasíme plamen a kocháme se, jak káva protíká dolů.


Doporučená káva

Pro tuto přípravu se hodí téměř všechny kávy. Opět tady platí pravidlo, že káva prochází verem a tudíž vytahuje příliš mnoh intenzity chuti. A výsledná chuť může být velmi barevná. Ale už samotná příprava je kouzelná sama o sobě, že každá příležitost výtahnout vacuum pot se neodmítá.


Další způsoby přípravy kávy

ikona_dzezvaikona_kavovarikona_mokaikona_aeropressikona_dripikona_vacuumpotikona_softbrewikona_karlsbaderikona_frenchpres