Stupnice mletí

ikona_dzezvadžezva

Nejjemnější mletí. Téměř na prach. Asi jako cukr moučka. Příprava kávy v džezvě je specifická tím, že káva se pije i s logrem, chuť je velmi výrazná, intenzivní a silná, proto tak jemné mletí.

 

ikona_kavovar

espresso

O něco hrubší než na džezvu. V prstech cítíte jemné krystalky, ale pořád je to vzhledem spíše jemný prášek. Liší se  pákový kávovar od automatického.

 

ikona_mokamoka konvička

O něco hrubší než na espresso. V prstech cítíte více jemné krystalky, prášku méně, spíše písek, nelepí se.

 

ikona_aeropressaeropress

O něco hrubší než na moka konvičku. Vzhledem i pocitově v prstech se podobá cukru krupici.

 

ikona_dripV60, clever drip, vacuum pot, a jiné

O něco hrubší než na aeropress. Může být i stejně. V této kategorii si můžete hrát dle libosti. Akorát se držet toho, aby hrubost nebyla jemná jako moka konvička a hrubá jako french press.

 

ikona_frenchpresFrenchpress

Nejhrubší mletí. Něco jako cukr krystal. Když bude namleto příliš na hrubo, káva bude v chutí řidká, nebude držet pohromadě. Tím poznáte spodní hranici mletí, kam dál už nejít.

 


Další způsoby přípravy kávy

ikona_dzezvaikona_kavovarikona_mokaikona_aeropressikona_dripikona_vacuumpotikona_softbrewikona_karlsbaderikona_frenchpres